MATERIALEN & VAKMANSCHAP

Natuurlijke en hoogwaardige edelstenen
Bij LOT96 wordt alleen gewerkt met natuurlijke en hoogwaardige edelstenen, zoals saffier, smaragd en toermalijn. Alle edelstenen zijn eerst door onafhankelijke experts onderzocht en beoordeeld op echtheid, kwaliteit en andere belangrijke kenmerken. Zo heb je 100% garantie dat jouw sieraad precies is wat het lijkt en absoluut zijn investering waard is. 

14 en 18 Karaats goud
Al onze sieraden worden vervaardigd uit 14 of 18 karaats massief goud. 14 Karaats goud heeft een goudgehalte van 58,5% puur goud. Dit goudgehalte is heel geschikt voor het maken van sieraden en in Nederland worden de meeste gouden sieraden dan ook gemaakt van 14 karaats goud. 18 Karaats goud heeft een goudgehalte van maar liefst 75% puur goud en heeft vaak een warmere en diepere kleur. 18 Karaats goud wordt vaker gebruikt om sieraden een extra luxe uitstraling te geven en waardevolle edelstenen nóg mooier in te laten uitkomen.

Gerecycled goud
Het is geen geheim dat het mijnen van goud grote impact heeft op mens en milieu. Tegelijkertijd heeft goud de unieke eigenschap om honderden jaren mee te gaan zonder kwaliteit te verliezen. 
Bij LOT96 wordt daarom zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled goud. Dit betekent dat goud uit bestaande juwelen wordt omgesmolten en opnieuw wordt gebruikt om jouw droomring te creëren. Door goud te gebruiken dat al is gedolven en in omloop is, hoeven er geen goudmijnen te worden aangesproken om ‘nieuw’ goud uit te halen. Gerecycled goud is daarmee een duurzamere keuze die niet alleen beter is voor onze aarde, maar ook voor jou. Een gouden sieraad moet er tenslotte niet alleen goed uitzien, maar ook goed voelen. En hoe bijzonder is het om ‘oud’ goud een nieuw leven te geven in een modern en uniek sieraad?

Professionele goudsmid
Al onze sieraden worden handgemaakt door een professionele goudsmid. Door traditioneel vakmanschap te combineren met nieuwe technologieën, worden nauwkeurige, moderne en kwalitatief hoogwaardige sieraden vervaardigd. Sieraden die een leven lang meegaan en je ooit zelfs als erfstuk door kunt geven. 

Winkelwagen