5 TIPS VOOR HET VINDEN VAN
EEN NIET STANDAARD RING

Oké, je hebt besloten om te investeren in een bijzondere en waardevolle ring. Voor veel vrouwen (en mannen) is dit een belangrijke aankoop die je niet vaak in je leven zult doen. Daarom wil je ook écht een unieke ring en geen 13 in een dozijn, toch? Met deze 5 tips zijn saaie, basic en voorspelbare ringen verleden tijd!

1. Koop bij een kleinschalige juwelier of goudsmid
(Grote) keten juweliers neigen vaak naar massaproductie. Het is daarom echt de moeite waard om eens te kijken bij een kleinschalige juwelier of goudsmid. Zij maken veel minder exemplaren (of zelfs maar één) waardoor de kans nihil is dat de vrouw naast je in de supermarkt precies dezelfde ring draagt. Daarnaast sta je direct in contact met de maker van jouw ring (lees: minder tussenpersonen) én support je een kleinschalige onderneming. Win, win als je het mij vraagt!

2. Wees kleurrijk
Kleurloze diamanten zijn klassiek en traditioneel. En dat is tegelijkertijd ook exact het probleem: bijna elke vrouw draagt ze. En dat terwijl onze aarde een enorme variatie aan de meest prachtige en intens kleurrijke edelstenen kent. Van intens violet blauwe Tanzaniet tot levendig groene Smaragd en gele Saffier: de opties zijn eindeloos. Kies een kleur die matcht met de ondertoon van je huid, past bij je ogen of ga voor je geboortesteen. Het speciale aan kleurrijke edelstenen is dat ze in elk type licht of in combinatie met andere stenen weer een andere kleurtint lijken te hebben. Zo ontdek je steeds weer iets nieuws wanneer je naar je ring kijkt. Saai, basic en voorspelbaar is het in ieder geval niet!

3. Durf een statement te maken
Ga eens voor een andere vorm steen, zoals rechthoekig of pear shaped. Kies voor een unieke compositie van meerdere stenen bij elkaar of ga voor asymmetrie door de zettingen op verschillende hoogtes te plaatsen. Kortom: durf te kiezen voor andere vormen, maten, kleuren en zettingen. Kies een ring als verlengstuk van jouw persoonlijke stijl terwijl je durft af te wijken van de traditionele ontwerpen. Dan heb je gegarandeerd een ring te pakken waar iedereen z’n hoofd voor omdraait!

4. Customize it
Niets is persoonlijker en unieker dan een ring welke speciaal op jouw verzoek is ontworpen en gemaakt. De meeste juweliers en goudsmeden bieden deze custom opties aan. Dit geeft je ook gelijk de mogelijkheid om goud of edelstenen uit een oud sieraad opnieuw te gebruiken in jouw ring. Zo weet je zeker dat er niemand, maar dan ook niemand ter wereld exact jouw ring draagt!

5. Kies voor meer dan alleen de ring
Last but not least: koop je ring bij een juwelier die je meer kan geven dan alleen een ring. Wij vrouwen vinden het steeds belangrijker dat onze sieraden een speciaal gevoel creëren en dat de sfeer van een sieraad matcht met die van onszelf. En hoe interessant is het om te weten waar de edelsteen in jouw ring vandaan komt? Wat die edelsteen zo bijzonder maakt en de eventuele betekenis ervan? Kies voor een juwelier die deze extra informatie kan bieden en de emotionele waarde aan je ring kan toevoegen. Hiermee onderscheidt jouw ring zich pas écht van de massa.

Winkelwagen